Over Kasjmier

ALLES WAT U MOET WETEN OVER KASJMIER

Hoewel kasjmier, net als een exotische bloem, vrij veeleisend is en delicate zorg nodig heeft, zijn Hollywood-sterren er dol op. Waar het vandaan komt? Waarom kasjmier universele liefde verdient? Hoe u kasjmier kleding moet kiezen en verzorgen? Dat is wat u zult ontdekken in het artikel van vandaag.

HOE WORDT KASJMIER GEPRODUCEERD? 

Kasjmier is een stof die wordt geproduceerd uit de delicate ondervacht van een berggeit. Tegenwoordig kunnen kasjmiergeiten broeden in de bergen van Schotland, Mongolië en China. Hoe ernstiger de weer omstandigheden, hoe beter de kwaliteit van kasjmierwol. De lage temperatuur is de belangrijkste voorwaarde voor de productie van kasjmierwol van goede kwaliteit. In andere weer omstandigheden zouden geiten niet dit specifieke type wol kunnen produceren. Deze ondervacht is er slechts één keer per jaar, na het einde van het koude seizoen, verkrijgbaar. Dit proces gebeurt handmatig. Het wordt verwerkt tot de fijnste garen, en wordt vervolgens gebruikt voor het maken van een zacht en warm weefsel. Voor het verven wordt het opgerold en vervolgens behandeld met een pigment. Alleen natuurlijke verven worden gebruikt voor dergelijk delicaat materiaal, dus kasjmier wordt zelden geverfd, omdat het de prijs voor al dure items verhoogt. Bovendien zijn de natuurlijke kleuren erg mooi en nobel zonder enige veranderingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat kasjmier zes keer meer lichaamstemperatuur bewaart dan andere soorten wol. Het is praktisch onmogelijk om het te koud of te warm te voelen in een kasjmier vest, omdat de temperatuur van je lichaam constant blijft. Daarom voel je je erg comfortabel tijdens het dragen van u kasjmier kleding. Vanwege de hoge prijzen en eisen in de verzorging van kasjmier, wordt kasjmier vaak gemengd met andere vezels. Het laat toe het gebruik van het materiaal uit te breiden: het wordt niet alleen gebruikt voor het maken van zachte sjaals en truien, maar ook voor pakken, jassen, baretten, rokken, etc. Er worden echter ook items gemaakt van 100% kasjmier. 


DE OORSPRONG VAN KASJMIERHet thuisland van deze vezel is Kashmir, de regio op de grens van India en Pakistan. Volgens de legende kwam kasjmier dankzij Napoleon naar Europa, na een van zijn militaire campagnes in het oosten bracht de keizer een opwindend geschenk aan zijn geliefde vrouw. Het was een pashmina, de fijnste en ongelooflijk zachte kasjmiersjaal, versierd met prachtige borduursels. Ondanks de lichtheid en transparantie van de stof verwarmde de pashmina de schouders van Josefina heerlijk. De keizerin was verliefd op haar nieuwe kledingstuk en kort daarna richtten de Keizer voorraden van exotisch materiaal naar Europa. 


HOE MAAK JE GEEN FOUT TIJDENS HET KOPEN VAN KASJMIER 

Tijdens het kopen van Kasjmier moet u een aantal belangrijke feiten onthouden. Echt kasjmier is altijd duur. Als kasjmier precies honderd procent is, maar het is verrassend goedkoop, dan is het materiaal gemaakt van korte vezels. Zo'n product wordt binnenkort donzig en zal zijn vorm verliezen. Let bij het kopen op de dichtheid van het materiaal, gemeten aan het aantal draden in het garen, er kunnen er 2, 4, 6 of 8 van zijn. Volgens metingen, hoe dichter het product is, hoe warmer het is. Kasjmier is heel licht en voelt zacht aan, het oppervlak schuift licht over de hand en als je het zachtjes knijpt, voel je een prettige elasticiteit. 


HOE MOET U KASJMIER ONDERHOUDEN? 

Kasjmier is een zeer delicate stof, daarom is er speciale zorg vereist. Hier zijn enkele regels die u zullen helpen om het product in een perfecte staat te houden. Was het item na het einde van het seizoen. Kies de delicate modus bij 30 ° of was handmatig. Laat uw kasjmier kleding nooit vies 'dit betekent dat zelfs als u het eenmaal draagt het al vies is'. Houdt u het in de kledingkast voor langer dan een maand wordt uw mooie trui geruïneerd door de mot. Spinnen wordt niet aanbevolen. U kunt de stof licht met de hand uitknijpen en vervolgens op een handdoek uitspreiden zodat de handdoek het water opneemt. Droog op kamertemperatuur. 'Stel het nooit bloot aan de zon, anders kan de kleur verdwijnen'. Strijk het niet, u kunt alleen vouwtjes en kreukels plat maken door te stomen, maar het mag niet te heet zijn. Houdt kleding van kasjmier in een horizontale positie. hang niet op hangers, omdat kasjmier de neiging heeft om gemakkelijk te rekken en vervormen. Probeer geen rugzakken, schouder- of heuptassen over u kasjmierkleding te dragen. Als u zich aan deze aanbevelingen houdt, zal het item van kasjmier vele jaren meegaan, zonder zijn unieke eigenschappen en schoonheid te verliezen.

Laat een comment achter

Alle comments worden bekeken voordat ze worden gepubliceerd